Suomalainen ruokakulttuuri on hyväksi salonseudulle

Kunnilla ja paikallisilla päättäjillä on merkittävästi vaikutusvaltaa, kun kunnalliset keittiöt tarjoavat Suomessa vuosittain miljoonia ruoka-annoksia.

Kyse on päätöksistä, joilla vaikutetaan suomalaisen talonpoikaisen kulttuurin perheviljelmämalliin perustuvan elävän maaseudun säilymiseen myös tulevaisuudessa.

On lyhytnäköistä laittaa kieltolistalle tai muutoin väheksyä kotimaista lihaa, kun tärkeämpää olisi välttää tehotuotettua ulkomaalaista tuontiruokaa aina kun mahdollista.

Jokainen päättäköön ruokavaliostaan itse, mutta päätösten tekeminen valikoitujen tutkimustusten antamien mielikuvien tai ideologisten uskomusten perusteella on vähintäänkin osatotuus ja osin puutaheinää.

Paras ilmastoteko,jos siitä puhutaan, on syödä Suomessa suomalaista, ja mieluiten vielä Salon seudulla tuotettua lähiruokaa kuten lihaa,viljaa, kalaa, maitotuotteita, kasviksia,hedelmiä,marjoja ja luonnon ilmaisantimia sekä riistaa unohtamatta.

Pelkästään jokavuotinen hirvieläinmetsästys on muun hyvän ohella myös merkittävä liikenneturvallisuusteko.

On tärkeää pitää mielessä sekin, että Suomen on syytä varautua omalla liharuoantuotannolla myös sellaisiin kriiseihin, joita nyt emme pysty ennakolta näkemään.

Historian katsannossa ei ole pitkää aikaa siitä kun, karjatalous pelasti sen, ettei Suomessa enää kuoltaisi nälkään. Pelkkä vihannes ja vilja oli ja on Suomessa satovaihteluineen liikaa sään armoilla.

Avainasemassa on suomalainen maatalous ja sen noin 4500 lihantuotantoon erikoistunutta tilaa.

Maataloustyö – oli sitten kyse vihanneksista,marjoista,viljasta tai eläinten hoidosta – on erittäin vaativaa mutta erityisesti eläinten hoito on vaativan lisäksi myös erittäin sitovaa.

Suositaan siis suomalaista lähiruokaa monipuolisesti muiden mieltymyksiä väheksymättä. Parhaan ja luotettavimman tutkimustuloksen tässä asiassa antaa kuluttajan oma suu eikä valikoidut kansainväliset tutkimukset.

Antti Olkinuora
kaupunginvaltuutettu (PS)
Salo

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa