Suomesta on tulossa kovaa vauhtia EU:n renki

Maaseudun näivettyminen on jatkunut 60-luvulta saakka. Pienistä kunnista muuttaa jatkuvasti ihmisiä kasvukeskuksiin. Päiväkoteja ja kouluja lopetetaan, kaupat ja pankit sulkevat uksensa. Terveydenhoidon perässä reissataan satoja kilometrejä.

Miksi näin tapahtuu?

No siksi, kun poliitikot haluavat.

Suomesta ollaan sote-uudistuksen ja maakuntavaltuustojen kautta tekemässä erämaata, jonka syrjäkylille kaupunkilaiset voivat mennä viikonloppuretkelle ja lintuja bongaamaan.
Syvä maaseutu on jo autioitunut. Loppukin asutus katoaa ja jäljelle jäävät omituiset erakot. Tämä kaikki vain siksi, etteivät valtuutetut ole tehneet työtä, johon kansalaiset ovat heidät äänestäneet. Valtuustot ovat vastuussa kuntien tilasta ja kehtyksestä.

Sipilä kertoo pelastaneensa Suomen konkurssilta, vaikka hallituksen toimilla ei ole osaa eikä arpaa nykyiseen, hetkelliseen, nousuun. Orpo haluaa työttömät halpatöihin ja maahanmuuttoa tarvitaan paikkaamaan työvoimapulaa, joka vaanii jo nurkan takana, niin kuin on vaaninut 70-luvulta lähtien. Vielä ei ole sitä päivää nähty. Eikä nähdä.

Sotea markkinoidaan kolmen miljardin säästöillä. Perusteluja ei kerrota. Säästöjä ei tule. Ainoat tahot, jotka sotesta hyötyvät, ovat kansainväliset toimijat, jotka rahastavat miljardeja suomalaisten veronmaksajien rahoja.

Suomesta on kovaa vauhtia tulossa EU:n maksumies ja renki. Tämä päätös on tehty suomalaisia kuulematta. Suomi ei saa päättää itsenäisesti edes siitä, siirretäänkö kellojen viisareita kesäaikaan. Suomella ei ole EU:n suuntaan muuta kuin vastuita. Pelkästään Kreikan velat maksavat veronmaksajille 5,8 miljardia.

Kehitysapuun on tärvätty 25 viime vuoden aikana 17 miljardia. Suuri osa rahasta on mennyt afrikkalaisten diktaattorien sveitsiläisille pankkitileille.

Suomi on satojen vuosien aikana kerännyt mittavasti kansallisvarallisuutta. Pääoma alkaa olla ulkomaalaisten yritysten hallussa ja suomalaiset maksavat omien rahojensa käytöstä valtavia summia ulkomaalaisille sijoitushuijareille.

Tätäkö kansalaiset haluavat päättäjiltään?

Tapio Äyräväinen
kaupunginvaltuutettu (ps)
Salo, Muurlan kaupunginosa

Kirjoitus on julkaistu Salon Seudun Sanomissa 24.4.2018.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa