Hammashoitola Perniöön

Eteläinen Salo tarvitsisi oman hammashoitolan, koska Salossa on vain viisi hoitolaa: Suomusjärvellä, Kuusjoella, Ollikkalassa, Läntisellä terveysasemalla sekä Halikossa. Eteläisessä Salossa eli Perniössä oli kuudes hammashoitola, mutta se suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi jokunen vuosi sitten.

Aikaa on kulunut ja vettä virrannut Salon joessa ja asia lienee jo unohtunut monelta päättäjältä sekä viranhaltijalta? Eteläisessä Salossa asuu kuitenkin paljon ihmisiä ja tarvetta sekä käyttöä omalle hoitolalle varmasti olisi. Salossa hammashuoltopalvelut ovat ruuhkautuneet ja varausajat ovat pitkiä.

Perniöön pitäisi saada hammashoitola takaisin. Hammashoitolan rakentamista puoltavat monet seikat, kuten palveluiden tasapuolinen saatavuus kuntalaisten kesken, hoitoalueen suuri koko sekä maantieteelliseste että asukkaiden näkökulmasta. Salo on moneen muuhun kaupunkiin nähden pinta-alaltaan suuri.

Kaupungin taloudellinen tilanne on mikä on, mutta terveyteen ja palveluihin pitäisi satsata tästä huolimatta. Hoitola vaikuttaisi myös muiden hoitoloiden käyttöasteeseen siten, että jonot lyhenisivät. Siitä hyötyisivät kaikki salolaiset, ei yksin Perniön suunnalla asuvat. Monelle liikkuminen kaupungin sisällä tuottaa hankaluuksia julkisen liikenteen huonon saatavuuden vuoksi.

Monet vanhemmat joutuvat järjestelemään työvuorojansa, jotta saavat vietyä lapsen kesken koulupäivän toiselle puolen Saloa hammastarkastukseen. Tämä aiheuttaa poissaoloja niin työstä kuin koulustakin, koska matkoihin tuhrautuu helposti tunti. Kun alueella lapsia ja asukkaita on paljon puhutaan merkittävästä määrästä koulu- ja työtunteja vuositasolla.

Olemattomat palvelut yksi syy muuttaa alueelta ja koko seudulta pois parempien palveluiden piiriin. Tämä on pitkässä juoksussa ikävä asia, joka päättäjien olisi kaupungissa sekä päätöksenteossa huomioitava.

Marko Haavisto (ps)
Perniö

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa