Kaupungin luovuttava lomautuksista tänä vuonna

Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten muodostama 7-henkilön ryhmä Salon kaupunginhallituksessa on tänään antanut kaupunginjohtaja Antti Rantakokolle kehotuksen luopua lomautuksista säästökeinoina iltapäivän yhteistoimintaneuvotteluissa.

Lomautukset ovat olleet Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten mielestä välttämätön ja tarpeellinen keino säästöjen hakemiseen. Niiden avulla saavutettiin 2,7 miljoonan euron säästöt vuonna 2013. Lomautukset ovat aina kipeä ratkaisu ja ne heijastuvat kaupungin palvelutuotantoon.

Ne ovat parhaimmillaankin vain väliaikainen keino talouden tasapainottamiseen, nyt tarvitaan pysyviä rakenteellisia uudistuksia. Lomautukset myös kohdistuvat aina epätasa-arvoisesti niin henkilöstöön kuin kuntalaisiin.

Lomautuksista luopuminen on Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten ryhmän mielestä mahdollista nyt, kun kaupungin organisaatiouudistusta viedään käytäntöihin. Ryhmät haluavat ottaa henkilöstön mukaan kehittämään sisäisiä toimintatapoja ja etsimään tapoja tehdä töitä aiempaa tehokkaammin. Henkilöstö tarvitsee työrauhan oman työnsä ja sen tuloksellisuuden kehittämiseksi. Tiukka kulukuri, vaikeutettu rekrytointi ja henkilöstön kannustaminen vapaaehtoisten palkattomien vapaiden pitämiseen ovat edelleen käytettäviä keinoja.

Lisätietoja:

Annika Viitanen, 040 727 5692, Ulla Huittinen, 050 367 6939, Tapio Äyräväinen, 044 944 6469

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa