Maakuntavaalit

Maakuntavaalit

Puolueissa askaroidaan jo kiiruusti mahdollisesti tulevien maakuntavaalien kanssa. Äänestys ajoittunee lokakuulle.

Maakuntauudistus on kokonaisuudessaan hyvin kyseenalainen, koska se ei lisää asukkaiden mahdollisuutta vaikuttaa itseään koskeviin päätöksiin kuten paikallishallinnon pitäisi.

Maakuntavaltuustot toteuttavat ylhäältä annettuja määräyksiä ylhäältä annetulla rahalla. On perusteltua arvella, että koko uudistuksen keskeinen tavoite on betonoida keskustan valta-asemia ja luoda paikallispoliitikoille uusia kokouspalkkiohillotolppia.

Maakuntahallinnon aiheuttamia lisäkuluja tulisi kompensoida supistamalla kunnanvaltuustojen kokoa ja räikeimmissä tapauksissa (kuten Helsingissä) myös kokouspalkkioita.

Salossa on 51 hengen kaupunginvaltuusto, jonka kustannus normaalissa alle kolme tuntia kestävässä kokouksessa on noin 5 000 euroa. Kokouksia on tänä vuonna kymmenen.

Paljon oleellisempi kysymys kuin kustannukset, on se, pitäisikö kunnanvaltuustojen kokoa supistaa, kun suurin osa kuntien tehtävistä siirtyy maakunnille. Kuluvan vuoden kahdessa pidetyssä kokouksessa ei ole ollut Salossa mitään tärkeää päätettävää.

Tapio Äyräväinen
kaupunginvaltuutettu (ps)
Salo – Muurlan kaupunginosa
Kirjoitus julkaistiin Salon Seudun Sanomissa 9.2.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa