Salon keskusta kaipaa kasvojen pesua

Kun täräytät autollasi Salon lukiosta keskustaan vievää väylää, joka onnistuttiin pilaamaan keskikorokkeilla ja epäselvillä ajorata-maalauksilla, päädyt sumppuun. Poliisilaitoksen kohdalta kurvaat liikenneympyrästä Mariankadulle ja pysähdyt ensimmäisiin valoihin Horninkadun risteykseen. Risteyksessä on tilaa. Siihen pitäisi saada liikenneympyrä, samanlainen, joka rakennettiin Astrum-keskuksen läheisyyteen. Ympyrä olisi tarpeellinen pelkästään toripäivien ruuhkan purkamiseksi ja vetovoimaisuuden säilyttämiseksi.

Ajat eteenpäin. Seuraava pysähdys tulee Asemakadun risteyksessä, odottelet taas minuutin pari. Sitä seuraava pysähdys on linja-autoseman vieressä Annankadulla, seuraavat Joensuunkadulla ja Turuntien risteyksissä, jonka jälkeen matkanteko Halikon suuntaan hieman helpottuu.

Onko aivan mahdotonta saada valot säädettyä niin, etteivät autot saastuta joka ainoassa risteyksessä? Vaikkei muuten niin ilmastonpilaamisen estämisen markkinoimiseksi. Sama koskee Turuntietä ja Helsingintietä, valot eivät toimi niin kuin pitäisi.

Pääkadun sillalle ajaessasi autosi renkaat putoavat parikymmensenttiseen kuoppaan. Keskikaupungin kadut kaipaavat asfalttia tulevana kesänä ja kokonaiskuva vaatii kohentamista. Ilmeisesti asfaltointia ollaan esittämässä. On jo korkea, sillä Salon keskusta on päässyt rapistumaan pahemman kerran, joten kasvojen pesu olisi paikallaan.

Keskustan pienet ja vähän suuremmatkin putiikit pistävät lappua luukulle nopealla tahdilla. Toinen kauppakeskuksista on lähes tyhjillään. Kauppaliikkeiden vähenemiselle ei kaupunki mahda juuri mitään, vaikka olisi haluakin.

Joku kysyy tietysti, mistä rahaa Salon kasvojen ehostukseen?

Alkuun vaikkapa siitä, että pannaan konsulttiselvitykset pariksi vuodeksi jäihin. Tällä menolla pelkkiin selvityksiin mennee parisataa tonnia vuodessa. Mahtaako niitä joku lukea?

Toimiva ja kaunis keskusta on Salon paras myyntivaltti. Salon viestinnässä ja markkinoinnissa työskentelee viisi ihmistä. Se, että Salon Seija esiintyy Putouksessa Salo-kassi olkapäällä, ei ihan riitä. Saloa pitää markkinoida samalla tavalla kuin urheiluseurat tekevät.

Tapio Äyräväinen
kaupunginvaltuutettu (ps.)
Salo, Muurlan kaupunginosa

Kirjoitus julkaistu Salon Seudun Sanomissa 10.2.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa