Salon Perussuomalaiset eivät hyväksyneet Rekijoen koulun lakkautusta

Salon kaupunginvaltuusto päätti äänin 27-24 lakkauttaa Rekijoen koulun kokouksessaan 12.5. Perussuomalaisten ryhmä oli yksimielisesti lakkautusta vastaan, ja jätti asiasta eriävän mielipiteen. Koulu suljetaan elokuussa 2015.

On selvää, ettei lakkautus tuo toivottuja yli 200 000 euron säästöjä. Kyse on ehkä kymmenistä tuhansista, puhumattakaan siitä, ettei Rekijoen kylään jää enää käytännössä mitään palveluita.

Samaan aikaan, kun kyläkouluista haetaan minimaalisia säästöjä, joutuu kaupunki tekemään lisätalousarvion, koska henkilöstökulut kasvavat miljoonilla. 200 000 euroa, joka on teoreettinen säästö Rekijoen koulusta, on 0,125% Salon palkoista. On käsittämätöntä näköalattomuutta, ettei säästöjä löydetä muualta. Salossa tärkeysjärjestyksestä kertoo jotain myös se, että Salo käyttää taidemuseon kuluihin 500 000 euroa vuosittain, mutta valtuuston enemmistö lakkauttaakin yhden uusimmista kyläkouluista.

Perussuomalaisilla on oma säästölista, joka sisältää yli kahden miljoonan euron säästöt palveluverkkoa rapauttamatta.

Yksi merkittävä huomio kaupungin tilanteessa on se, että säästöt lepäävät nyt tekevissä käsissä, koska organisaatiomuutos on epäonnistunut. Perussuomalaiset esittävätkin, että uusi organisointi aloitetaan viipymättä.

Salon seudun Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa