Saurun koulun puolesta

Saurun koulu on esitetty taas lakkautettavaksi. Oikein kukaan ei tunnu puolustavan Saurun koulua joten minä sen nyt tässä teen. Ilmeisesti Saurun koulu voidaan lopettaa vaikka minimi oppilasmäärä ylittyy jatkossakin. Kun katsoo kaikkia Salon koulujen oppilaskustannuksia niin Sauru asettuu keskikastiin. Ei kalleimasta päästä, mutta ei halvimmastakaan. Suurin syy kustannuksille lienee se, että Saurussa on jo nyt melko paljon kuljetusoppilaita. Jos lapset siiretään kirkonkylään, niin kaikki ovat kuljetusoppilaita.

Salon virkamiehet varmaan kuittaavat tämän niin kuin muutama vuosi sitten kouluverkkoselvityksessä, että kuljetuskustannukset eivät kasva merkittävästi. Onko kukaan ajattelut sitä, että Saurun koulu on Perniön aseman asukkaille ainoa lähiliikuntapaikka, mitään toista ei kävelymatkan päästä löydy.

Päätös tekee hallaa Perniön aseman seudulle, joka on mukavasti elävöitynyt, Jos kaikki siirretään kirkonkylään, niin pelkään, että luokkakoot kasvat, kun huomataan, ettei se muuten tuo säästöjä. Jos lapset siirretään kirkonkylään, niin päivä pitenee vähintään parikymmentä minuuttia.

Pienen koulun etu on se, että kaikki oppilaat tuntevat toisensa. Kiusaamista esiintyy vähemmän ja se huomataan paljon helpommin. Saurun koulu on sijainniltaan hyvällä paikalla luonnon lähellä. Lapset leikkivät välitunneilla metsän reunalla ja oppituntejakin voidaan pitää kasveja ja luontoa tutkien.

Tuntuu vähän siltä että kaupunginjohdossa ajatellaan että kun Perniön kirkonkylään rakennettaan uusi koulu niin meidän pitäisi täällä eteläisessä Salossa olla kaikkien siihen vain tyytyväisiä.

Jere Sundholm (ps)
Tuohittu, Salo

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa