Suomi ei pysty yksin pelastamaan maailmaa

Peräti 125:n valtion koululaiset osallistuivat ilmastolakkoon. Lapset pistettiin lintsaamaan kouluista, jotta ongelma huomattaisiin. En oikein usko, että yksi nuori olisi ollut koko valtavan kohkaamisen takana, joten olisi kiinnostavaa tietää, kuka oikeasti vetelee naruista.
Media ympäri maailmaa on meuhkannut asiasta kohta vuoden ajan. Näin saadaan käännettyä kansalaisten huomio pois haittamaahanmuutosta, joka pelkästään etelästä pohjoisen perille suuntautuvana pitäisi pysäyttää myös ilmastosyistä.
On jokseenkin varmaa, että ilmasto tulee muuttumaan ja samalla jotkut keräävät taskuihinsa isot rahat. Suomalaiset ovat pieni kansa, emmekä me pysty millään toimenpiteillä pelastamaan maailmaa. Globaalisti ydinvoima on ainoa tapa tuottaa vähäpäästöistä energiaa riittävää määrää.
Muiden puolueiden esittämillä keinoilla Suomi kuristaa itsensä hengiltä. Jos demarit ja vihreät pääsevät suurimmiksi puolueiksi eduskuntaan niin silloin meillä tavallisilla ihmisillä tulee olemaan tukalat paikat. Kohta saa syödä vain salaattia ja senkin kasvattaminen vie liikaa energiaa.
Todellisuudessa Suomi on yksi harvoista maista, jotka ovat oikeasti vähentäneet päästöjään, joten olemme jo tehneet osamme ilmastonmuutoksesta. Yllämainituista 125:stä maasta vain kolmisenkymmentä on sellaista, jotka ovat laskeneet päästöjään. Suomen merkitys maailman CO2-päästöjen lähteenä on erittäin pieni. Fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvat päästöt ovat maailmanlaajuisesti noin 32 gigatonnia, joista Suomen osuus on 0,14 prosenttia eli promillen luokkaa. Kansainvälisessä vertailussa olemme maailman maista sijoilla 4-6. Aika hyvin.
Jos ruuvia kiristetään liikaa vaikkapa suomalaisessa metalliteollisuudessa, niin on jokseenkin varmaa, että ko. firmat karkaavat Kiinaan ja muihin ilmastokehitysmaihin.
Suomen ei tarvitse ihan kaikkea tehdä yksinään.
Jotain rajaa.

Jani Iikori Hirvimäki
kaupunginvaltuutettu ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen (ps.)
Salo

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa