Suomi on säästötalkoissa edelläkävijä Eurooopassa

Maapallolla on vajaa pari sataa itsenäistä valtiota. Näistä noin kolmekymmentä on sellaista, jotka ovat laskeneet päästöjään.

Euroopassa pahimpia saastuttajia ovat Saksa, Espanja, Ranska, Italia ja Puola. Tanskassa 48% sähköstä tuotetaan kivihiilellä. Nämä maat eivät tällä haavaa ole aikeissa muuttaa tapojaan, koska luopuminen romahduttaisi teollisuuden kilpailukyvyn.

Fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvat CO2-päästöt ovat noin 32 gigatonnia, joista Suomen osuus on 0,14% eli noin promillen verran – hyttysen paska Euroopassa.

Suomi on sitoutunut kansainvälisillä ilmastosopimuksilla vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään, mikä tarkoittaa fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä. Vuoden 2013 kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa linjattiin, että kivihiilen käyttöä vähennetään merkittävästi siirtymällä voimalaitoksissa biomassan käyttöön. Näin ei ole tapahtunut vaan esimerkiksi Hanasaaren voimalaitoksen hiilenkäyttöosuus on sata prosenttia.

Keskusta on vienyt ja vihervasemmisto vikissyt Suomen energiapolitiikassa. Tulonsiirto on useita satoja miljoonia veronmaksajilta keskustan etupiirille. Hyväuskoiset ja hömelöt vihervasemmistolaiset antavat tukensa Suomen energiatuotannon tuhoamiselle ja ilmastovouhkaamiselle ajattelematta ja piittaamatta seurauksista.

He eivät käsitä sitä, että Suomi on jo tähän mennessä tehnyt paljon enemmän kuin useat EU:n jäsenmaat. Suomen päästötavoitteet on mahdollista puolittaa, mutta siinä ei ole mitään järkeä, koska silloin maastamme katoaa valtava määrä työpaikkoja maihin, jotka eivät taatusti välitä päästöistään tuon taivaallista.

Suomen ei – jälleen kerran – pidä olla EU:n nöyrä alamainen ja oppipoika.
Jotain rajaa.

Tapio Äyräväinen
kaupunginvaltuutettu (ps)

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa