Kirjoitettu 7.5.2022

Salon seudun Perussuomalaiset torilla Mikko Lundénin johdolla

Lauantaina 7.5.2022 Salon seudun Perussuomalaiset jalkautuivat torille kansanedustaja Mikko Lundénin johdolla. Mikko julkisti tällä viikolla kansanedustajaehdokkuutensa vuoden 2023 eduskuntavaaleissa ja moni oli tullut häntä tapaamaan. Kuhinaa riitti teltalla ja sen ympärillä, mukavia kohtaamisia ja hyviä keskusteluja. Grilli oli totta kai kuumana ja Mikko tarjosi 300:lle nopeimmalle makkarat. Grillimestarina hääri Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tamminen ja muitakin paikallisia perussuomalaisia aktiiveja ja luottamushenkilöitä oli läsnä runsaasti. Puheenaiheita riitti ja kyllä moni on huolissaan siitä, mihin suuntaan asiat ovat menossa. Meille perussuomalaisille riittää runsaasti työsarkaa nyt ja tulevaisuudessa!

Kirjoitettu 16.12.2015

Perussuomalaiset vaikuttivat Salon budjettivaltuustossa

Salon Perussuomalaiset valtuutetut tekivät valtuuston talousarviokokouksessa 10.12. kaksi muutosesitystä ja kaksi pontta.

Kumpikin ponsi liittyi maahanmuuttoon. Ne kuuluivat näin:

“Salon kaupunki vetoaa Maahanmuuttovirastoon, ettei uusia vastaanottokeskuslupia anneta enää Salon alueelle.”

ja

“Salo ei nosta pakolaiskiintiötään tulevana vuonna (20–40). Salo sitoutuu etsimään keinoja maahanmuuton kustannusten hillitsemiseksi kaupungissa.”

Kumpikin ponsistä äänestettiin nurin, mutta Perussuomalaiset eivät sentään jääneet yksin. ensimmääinen ponsi kaatui lukemin 19-32 ja toinen 22-29. Asenteet alkavat muuttua, kun viimeistään nyt todellisuus siitä, ettei Suomeen saapuvilla turvapaikkaturisteilla ole mitään hätää, alkaa selvitä.

Salon Perussuomalaiset esittivät, että Veturitallin (taidemuseo) tuloihin lisätään 50 000 euroa. Tämä hyväksyttiin yksimielisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että taidemuseon lipputulot tuplataan.

Perussuomalaisten aloitteesta Kaivolassa säilyy päivähoito. Perussuomalaiset esittivät investoinneista poistettavaksi 480 000 euroa, joka olisi käytetty Inkereelle tarvittaviin muutostöihin. Esitysw meni läpi. Perussuomalaisten mielestä idea muutostöistä oli älytön, kun Inkereellä on jo nyt sisäilmaongelmia.

Kirjoitettu 22.9.2015

Salo selvitti maahanmuuton kustannuksia Perussuomalaisten aloitteesta

Salon virkamiehet joutuivat vaikean paikan eteen, kun Perussuomalaiset tekivät aloitteen maahanmuuton kustannusten laskemisesta. Tulosta voidaan pitää kuitenkin erittäin kohtuullisena, sillä Suomessa kuluja on äärimmäisen hankala laskea.

Täältä näette koko aloitteen ja vastauksen: http://salo.tjhosting.com/kokous/20153467-13.HTM

Vastauksesta käy ilmi, että virkavastuulla toimiva virkamies laskee kuluiksi noin 3,1 miljoonaa euroa vuodessa. Tästä on jo vähennetty valtion maksamat osuudet.

Perussuomalaiset vaativat, että kaikki osallistuvat Salon säästötalkoisiin. Se on vähintään tasapuolista. Myös maahanmuuttajien palveluita on tarkasteltava kriittisesti.

Halikon Märynummelle perustetaan pian 300 hengen vastaanottokeskus. Perussuoalaiset vastustivat hanketta yksimielisesti, mutta hävisimme.

Kirjoitettu 27.4.2015

Perussuomalaiset Salon suurin eduskuntavaaleissa

Salossa Perussuomalaiset keräsi huimat 23,9 prosenttia alueen äänistä. Näin ollen Perussuomalaiset oli Salon ylivoimaisesti suosituin puolue vaaleissa. Toisena tuli SDP 20,8 prosentin kannatuksella.

Salon Perussuomalaiset eduskuntavaaliehdokkaista Heikki Tamminen keräsi 3523 ääntä, Mikko Lundén 2594 ääntä ja Sanna Leivonen 1182 ääntä.

Salon seudun Perussuomalaiset kiittää jokaista äänestäjää ja tukena olleita!

Kirjoitettu 17.2.2015

Salossa kolme perussuomalaista ehdolla eduskuntaan

Salosta on nimetty kolme perussuomalaista mukaan tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa.

He ovat:

Sanna Leivonen, 33 vuotta, talonrakennusalan opiskelija. Lisätietoja

Mikko Lundén, 35 vuotta, palveluesimies, myyjä.

Heikki Tamminen, 32 vuotta, Kansanedustajan ja europarlamentaarikon avustaja, Lisätietoja

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 19.4.2015. Ennakkoäänestys kotimaassa on 8.-14.4.

Kirjoitettu 23.10.2014

Perussuomalaiset kohentavat lastensuojelun tilaa

Salon seudun Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloite, jossa kehotettiin kaupunkia panostamaan ennaltaehkäisevään lastensuojeluun, on menossa läpi. Aloitteessa halutiin ottaa käyttöön ns. Imatran malli, jossa lastensuojeluun palkataan perhetyöntekijöitä lisää ja näin vältetään taloudellisesti, mutta ennen kaikkea inhimillisesti raskaat loppusijoitukset.

Salon kaupunki on käsitellyt aloitteen ja esittää vuodelle 2015 varattavaksi 300 000 euroa tarvittavan henkilöstön palkkaamiseen. Perussuomalaiset kiittävät virkamiehiä viisaasta päätöksestä.

 

Kirjoitettu 2.10.2014

Salon seudun Perussuomalaiset mukana seurakuntavaaleissa

Ihmiselle arvokkaampi seurakunta

Salon seudun Perussuomalaiset ovat asettaneet 9 ehdokasta Salon seurakuntavaaleihin. Vaalit järjestetään isänpäivänä 9.11. Ennakkoon voi äänestää 27.-31.10 eri puolella Saloa. Lisätietoja vaaleista löydät Salon seurakunnan sivuilta: http://www.salonseurakunta.fi/444-seurakuntavaalit-2014

Salon seudun Perussuomalaiset ehdokkaat löydät Keskiryhmien listalta. Perussuomalaisia edustavat:

 111 Björkstrand Juha, Salo
 116 Hemanus Klaus, Pertteli
 125 Leivonen Keijo, Perniö as.
126 Leivonen Marjatta, Perniö as.
127 Leivonen Sanna, Perniö as.
 130 Lunden Mikko, Salo
 138 Pohjola Kirsti, Kanunki
 148 Sundholm Jere, Tuohittu
 155 Äyräväinen Tapio, Muurla

 

Kirjoitettu 23.7.2014

Salosta kaksi perussuomalaista eduskuntavaaliehdokasta

Varsinais-Suomen Perussuomalaisten piiri on valinnut yleiskokouksessaan salolaisiksi kansanedustajaehdokkaiksi Sanna Leivosen (Perniö) ja Heikki Tammisen (Pertteli).

Sanna on 33-vuotias yrittäjä, perheenäiti ja talonrakennusalan opiskelija. Hän on mm. Salon kaupunginvaltuutettu.

Heikki on 31-vuotias kansanedustajan avustaja sekä europarlamentaarikko Halla-ahon kotimaan avustaja. Hän toimii Salon Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Kirjoitettu 11.6.2014

Jäsenäänestys eduskuntavaaliehdokkaista

Puolue järjestää kansanedustajaehdokkuuksista jäsenäänestyksen postitse. Tässä lista salolaisista ehdokasehdokkaista:

Sanna Leivonen, 33 v.

Yrittäjä, talonrakennusalan opiskelija, kaupunginvaltuutettu

leivonen.sanna@gmail.com gsm: 040 763 1939

Mikko Lundén, 34 v.

Palveluesimies, myyjä, kaupunginhallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu

mikko.lunden@salo.fi

Sinikka Makkonen 46 v.

Sairaanhoitaja, 2. varavaltuutettu, valtuustoryhmän ja Salon seudun Perussuomalaiset ry:n sihteeri

sinikka.makkonen@wippies.fi

Heikki Tamminen 31 v.

Kansanedustajan avustaja, MEP Jussi Halla-ahon kotimaan avustaja, valtuustoryhmän puheenjohtaja

heikki.tamminen@eduskunta.fi gsm: 044 301 9791

Kirjoitettu 10.6.2014

Salon valtuusto hyväksyi Huso-Pöylän tuulivoimapuiston

Lähde: Salon seudun sanomat 9.6.2014

Salon kaupunginvaltuusto antoi maanantaina siunauksensa Paimion rajalle rakennettavalle tuulivoimapuistolle. Valtuusto hyväksyi Huso-Pöylän tuulivoimapuistoa koskevan osayleiskaavan kahden äänestyksen jälkeen.

Heikki Tamminen (ps.) esitti valtuustossa kaavan palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Hän toivoi, että tuulivoiman melu- ja välkehaittoja olisi selvitetty perusteellisemmin ja että alueen asukkaiden mielipiteet olisi huomioitu paremmin. Palautusesitys kaatui äänin 31–20.

Tamminen esitti myös koko kaavan hylkäämistä. Hän sanoi, ettei ymmärrä yleisesti tuetun tuulivoiman rakentamista Suomessa. Kaupunginhallituksen esitys kaavan hyväksymisestä voitti äänin 34–17.

CPC Finland Oy suunnittelee Paimion puolelle kuutta ja Salon puolelle kahta kookasta tuulivoimalaa.

Paimion kaupunginvaltuusto käsittelee Huso-Pöylän tuulivoimapuiston osayleiskaavaa kokouksessaan torstai-iltana.

Kirjoitettu 6.6.2014

Saimme järkeä kaupungin kuntosalikortteihin

Salon Perussuomalaiset saivat yhteydenoton koskien uuden Ollikkalan kuntosalikortin käyttöä. Käyttäjät kokivat järjettömäksi, että kortilla saa käydä salilla vain kerran päivässä, kun yksityinenkin puoli antaa mahdollisuuden käyttää kortteja rajattomasti.

Perussuomalaiset veivät asian eteenpäin. Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mikko Lundén valmisteli seuraavan lautakunta-aloitteen, jonka vapaa-aikalautakunnan jäsenet Jani Hirvimäki ja Juha Björkstrand jättivät:

“Esitämme muutosta Ollikkalan kuntosalin kulkuportin toimintaa siten, että kuntosalikortin haltijallaon oikeus käydä salilla saman vuorokauden aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Mikäli väärinkäytöksiä havaitaan, kortin voimassaoloaika päättyy sen haltijalta välittömästi.

Perustelut:

Ollikkalan kuntosaliin on remontin yhteydessä tullut kulkuportti, joka on hankkeena varmasti aivan hyvä. Nyt kun sali on remontin jälkeen avattu ja toiminta on jatkunut entiseen malliin, on havaittu erittäin suuri virhe kulkuportin toiminnassa. Nykyisellään portista pääsee saman vuorokauden aikana yhden kerran kuntoilemaan. Päättäjät eivät voi rajoittaa kuntalaisen kuntoilua yhteen kertaan vuorokaudessa. Kun kaupungissa on paljon työttömyyttä, on oikeus ja kohtuus saada ihmiset liikkumaan juuri niin monta kertaa kuin he haluavat. Samoin voi kuntalaiselle käydä inhimillinen erehdys ja hän voi unohtaa esimerkiksi varusteitaan kuntosalille. Kun hän lähtee pois ja huomaa erehdyksensä, hän ei voi tehdä mitään asialle saman vuorokauden aikana. Suuria ongelmia tuottaa ammattilaisurheilijoiden ryhmä, joiden pitää päästä harjoittelemaan 2 – 4 kertaa vuorokaudessa. Yksityisillä saleilla on käytäntönä, että saman vuorokauden aikana voi kuntoilla niin monta kertaa kuin haluaa. Väärinkäytöksiä ei ole havaittu. Ollikkalan salilla on usein valvojat paikalla, joiden tehtävänä on kortin kysyminen. Asiakkaan pitää todistaa, että on kyseisen kortin haltija”

Kyseinen aloite meni läpi. Järki voitti.

Kirjoitettu 28.5.2014

Lautakunta haluaa nopean muutoksen Salon vanhuspalveluihin

Salon Perussuomalaisten varavaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Jani Salomaa on ollut mukana vanhuspalveluiden kehittämisohjelman ohjausryhmässä.

Ohjausryhmä otti kantaa Salon vanhuspalveluiden järjestämiseen jatkossa, ja esitti omat toimenpide-ehdotuksensa.

 

Salon seudun sanomien uutinen asiasta:

(Uutinen julkaistu Salon seudun sanomien verkkosivuilla: http://www.sss.fi/uutiset/634564.html)

 

Salon sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenet haluavat vauhdittaa kaupungin vanhuspalveluiden muutosta. Neljä lautakunnan jäsentä julkisti asiasta tiistaina yhteisen kannanoton.

– Salossa on enintään viisi vuotta aikaa muuttaa järjestelmiä, jos haluamme turvata vanhuksille varallisuus- ja eläketasosta riippumattoman hoidon, sanoo lautakunnan varapuheenjohtaja Heikki Liede (kok.).

Liede johtaa myös vanhuspalveluiden kehittämisohjelman ohjausryhmää. Se esittää, että Salossa keskitytään tulevaisuudessa tukemaan kotona asumista. Poliitikkojen kannanotossa vaaditaan, että kaupunginvaltuusto purkaa päätöksensä, jolla se on lakkauttanut kotihoidon vakansseja.

Ympärivuorokautista hoitoa tarvitaan silti lisää. Tehostetun palveluasumisen paikkoja on liian vähän verrattuna vanhainkotipaikkoihin, laskee ohjausryhmä. Se haluaa selvittää ympärivuorokautisen hoidon mahdollisuudet niin, että palveluja voidaan ostaa nykyistä enemmän yksityisiltä tuottajilta.

Vanhuspalvelukannanoton ovat allekirjoittaneet Lieden lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saku Nikkanen (sd.), lautakunnan jäsenet Johannes Alaranta (kesk.) ja Jani Salomaa (ps.) sekä vanhusneuvoston puheenjohtaja Seppo Laitinen.

Kirjoitettu 19.4.2014

Salon Perussuomalaisilta oma säästölista

Salon seudun Perussuomalaiset ovat julkaisseet oman säästölistansa, joka sisältää vähintään kahden miljoonan euron vuotuiset säästöt. Mukana eivät ole virkamiesten esitykset, vaan ideat ovat omia.Listalla ovat mm. Veturitallin lakkautus, maahanmuuttajapalveluiden karsiminen, lastensuojelun ennaltaehkäisy sekä tyhjien kiinteistöjen huutokauppaaminen. Kahdesta viimeisestä Perussuomalaisten valtuustoryhmä on jo jättänyt aloitteen.

Perussuomalaiset haluavat muiden toimien lisäksi aloittaa organisaatiomuutoksen uudelleen alhaalta ylös. Perussuomalaiset pitävät jo pitkällä olevaa organisaatiomuutosta epäonnistuneena. Hallinnosta ja johdosta ei saatu lähellekään sitä säästöä, jota haettiin. Ketään ei loppupeleissä irtisanottu, eivätkä toimintatavat ole muuttuneet.

Helppoa eiorganisaatiotyön uusiminen tule olemaan, mutta se on pakko tehdä. Toinen vaihtoehto on karsia tuntuvasti tekeviä käsiä, kouluja, päiväkoteja ynnä muuta. Sitä perussuomalaiset eivät voi hyväksyä. Perussuomalaiset tekivät säästölistan siksi, että muuten kaupunki ei pysy budjetissa. Tämä on helposti nähtävissä kahden kuukauden raporteista. Nyt tarvitaan pikaisia toimia. 20 miljoonan veropotti lamautti säästämisen, mutta vastuullista talouspolitiikkaa on jatkettava.

Lue lista kokonaisuudessaan säästölista-linkin takaa.

Kirjoitettu 8.4.2014

Valtuustoryhmän aloite lastensuojelutyön parantamiseksi

Salon seudun Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa 7.4. aloitteen ennaltaehkäisevän lastensuojelutyön lisäämiseksi.

Perussuomalaisten ryhmä perusteli aloitettaan Imatralta saaduilla kokemuksilla, jossa ennakkoluulottomasti palkattiin 200 000 eurolla perhetyöntekijöitä vuonna 2009. Nyt kodin ulkopuoliset sijoitukset ovat Imatralla puolittuneet, ja lastensuojelukulut vähentyneet miljoonalla vuosittain.

Perussuomalaiset haluavat varata 200 000 euroa vuodelle 2014, ja tästä eteenpäin 300 000 euroa vuosittain ns. Imatran mallin käyttöönottoon Salossa. Se on taloudellisesti, mutta ennen kaikkea myös inhimillisesti kestävin ratkaisu. Perussuomalaiset haluavatkin korostaa, että vaikka kertainvestointi näyttää suurelta, kyseessä on iso säästö tulevaisuuteen ja investointi kaupungin nuoriin.

Koko aloitteen löydät valtuustotoimista.

Kirjoitettu 11.3.2014

Perussuomalaiset puolustamassa synnytyksiä, aluesairaaloita sekä Laurin koulua

Salon valtuusto kokoontui 10.3. pohtimaan mm. lausuntoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin strategiasta. Ryhmä ei ollut alkuunkaan tyytyväinen lausunnon antoon käytettävästä menetelmästä, joka ei ollut sairaanhoitopiirin hallituksen tahdon mukainen. Lausuntopohjaa voi kutsua veikkauskupongiksi.

Lausunnon sisällöstä valtuusto pääsi kuitenkin hyvään tulokseen. Perussuomalaiset olivat monien muiden mukana puolustamassa Salon synnytysosastoa sekä muiden aluesairaaloiden nykyisiä palveluita. Perussuomalaisten esitykset uusista säästötoimista hallinnon karsimiseksi kirjattiin myös lausuntoon.

Laurin koulun kohtalon kanssa perussuomalaisten ryhmä jäi yksin. Perussuomalaiset halusivat palauttaa Laurin koulun lakkautuspäätöksen valtuuston käsittelyyn uusien tietojen valossa, mutta hävisivät äänestyksessä 7-44. Kukaan muu ei siis puolustanut Laurin koulun uudelleenkäsittelyä. Perussuomalaiset eivät edelleenkään voi ymmärtää, miksi kuntalaisten rahoja tuhlataan lakkautuspäätökseen.

Lisää voit lukea Salon seudun sanomista 11.3.

Kirjoitettu 26.2.2014

Perussuomalaiset jätti valtuustoaloitteen tyhjien kiinteistöjen huutokauppaamisesta

Salo käyttää vuosittain yli miljoona euroa tyhjien kiinteistöjen ylläpitoon. Useat kiinteistöt, varsinkin koulut, ovat olleet myynnissä jo vuosia. Kun jopa vuosia tyhjillään olleiden myytävien kiinteistöjen ylläpitokustannukset lasketaan, voidaan kysyä, onko järkevää pitää niitä myynnissä ylihintaan, kun toteutuneet ylläpitokustannukset voivat ylittää kiinteistön arvon. Näin kävi mm. Suomusjärvellä, jossa 36 000 euron hintaan myydyn urheilutalon ylläpitokustannuksiin oli käytetty myyntiaikana jo jopa 100 000 euroa.

Tähän perussuomalaiset valtuutetut haluavat tolkkua, ja jättivätkin asiasta aloitteen valtuuston kokouksessa 24.2.

Lue koko aloite täältä.

Kirjoitettu 26.2.2014

Salon valtuustoryhmän vuosikokouksen satoa

Salon Perussuomalaisten valtuustoryhmä piti sääntömääräisen vuosikokouksen 12.1. Salon kaupungintalolla.

Kokous valitsi yksimielisesti Heikki Tammisen jatkamaan puheenjohtajana vuonna 2014. Varapuheenjohtajaksi valittiin Mikko Lundèn ja sihteeriksi Sinikka Makkonen. Myös nämä valinnat olivat yksimielisiä.

Kokous oli erittäin tyytyväinen ryhmän toimintaan ja aktiivisuuteen valtuustokauden avausvuonna. Kiitosta sai myös yli puoluerajojen tullut hyvä vastaanotto. Ryhmä on saanut paljon aikaan ja pystynyt kantamaan vastuunsa Salon politiikassa vaikeiden päätösten edessä.

Salon politiikassa on vuoden aikana ryhmän mielestä korostunut yhteinen tahto taloustilanteen pelastamiseksi puolueeseen katsomatta. Asiat riitelevät, kuten politiikkaan kuuluu, mutta ihmiset eivät.

Ryhmä lupaa jatkaa aktiivista ja aloitteellista työtä Salon pelastamiseksi väsymättä.

Kirjoitettu 26.2.2014

Salon Perussuomalaiset aluesairaalan puolesta

Hätähuuto Salon sairaalan puolesta

Hätähuuto! Salon sairaalan puolesta -tempaus keräsi järjestäjien arvion mukaan jopa viisituhatta henkeä marssimaan Salorankadulta torille. Vastaavaa Salossa ei tiedetä tapahtuneen

Salon seudun Perussuomalaiset olivat mukana marssilla puolustamassa Salon synnytysosastoa ja aluesairaaloiden palveluita koko sairaanhoitopiirin alueella.

Suuret kiitokset järjestäjille, yleisölle, sponsoreille ja kaikille niille, jotka olivat mukana.

Salon Perussuomalaisten puheenjohtaja Tamminen puhumassa aluesairaalan puolesta

96 Salon Perussuomalaisten puheenjohtaja Tamminen puhumassa aluesairaalan puolesta

 

 

Edu Kettunen, lentäjän poika.

Edu Kettunen, lentäjän poika.

6

Apua Sassiin, sanoo aina sympaattinen KD:n Pertti Vallittu.

1_juha_bjorkstrand_ja_heikki_tamminen_veturitallilla

8_kirsti_pohjola_ja_maija_vesa Perussuomalaisten marssiosasto

 

Kirjoitettu 26.2.2014

Salon talousarviokokous vuodelle 2014

Salon budjettivaltuustossa äänestettiin 18 kertaa torstaina 12.12.2013. Salon Perussuomalaisten valtuustoryhmä voi olla tyytväinen osuuteensa. Alla näet äänestystuloksia esittäjineen.

– SDP esitti, että Kelan sakkomaksuihin varatusta 1,6 miljoonasta eurosta poistettaisiin 350 000 euroa. Esitys kaatui 32-19.

– Kokoomus esitti 52 000 euron lisäystä Montessori-opetuksen jatkamiseen. Esitys kaatui äärimmäisen niukasti 26-25.

– Keskusta esitti, että varhaiskasvatuksen tuntiperäiseen laskutukseen siirtymistä lykätään vuodella. Esitys meni läpi 23-28.

– KD (eli Pertti Vallittu) esitti Leirisalolle 50 000 euroa, ettei paikkaa jouduttaisi pitämään tyhjänä. Esitys voitti niukasti 25-26.

– Vihreät esitti, että Varvojärven, Naarjärven ja Märyn saunallisten uimarantojen ylläpito palautetaan kaupungille. Esitys hyväksyttiin selvin numeroin 12-39.

– SDP esitti 3,6 miljoonan euron lisäystä henkilöstömenoihin lomautusten välttämiseksi. Esitys kaatui 31-20.

– Perussuomalaisten ponsiesitys palkanalennuksen tarjoamisesta lomautusten asemasta kaupungin työntekijöille hyväksyttiin 27-24.

– Perussuomalaiset esittivät, ettei kaupungille hankita 113 000 euron latukonetta. Esitys hyväksyttiin äänin 16-35.

– Perussuomalaiset esittivät rantauimakoulujen jatkamiseen 7 000 euroa. Ésitys hyväksyttiin äänin 9-42.

– Perussuomalaiset esittivät, että Veturitallilta poistetaan 400 000 euroa. Esitys kaatui 39-12.

– Perussuomalaiset esittivät 20 000 euron leikkausta monistuspalveluihin. Esitys kaatui 43-8.

Tässä ovat vain tärkeimmät esitykset. Lisää voit lukea pöytäkirjasta.